Christer Torjussen anmelder Andøya Lufthavn

Velkommen skal du være!Du trodde kanskje Andenes bare hadde en flybase, et fantastisk fyr og regionssenteret til Esso i Vesterålen? Tro om igjen. Andøya Lufthavn er verdt en liten omtale:

Nå skal det sies at jeg har sett langt verre etter 15 år på reisefot. Til tross for at flyplassen på Andenes ikke er den største i landet, har den mye å by på. Om det skulle virke som ingen er på jobb når du ankommer, bruk ringeklokken og vips! Der står en hyggelig funksjonær klar til å hjelpe deg med innsjekkingen. Sikkerhetskontrollen går fort, og jeg fikk særlig sansen for «furuværelset» i avgangshallen (se bilde lenger ned), et chambre séparée i lett hyttestil. Atmosfæren der inne er riktignok ganske lik det andre rommet, hvor du også finner den selvbetjente kaféen med et raust utvalg for den som er fysen på litt mat mens de venter. Hva er vel bedre enn å starte reisen med en pulverkaffe og en boks rosiner? Bonus for disponibel vintage-trillevogn dersom det trengs på de 50 kvadratmeterne du har til rådighet. Man vet jo aldri. Det er også verdt å nevne utsmykningen på veggene som er nok til å fange folks interesse. Tiden flyr når man har noe å gjøre!

Servering, gratis barnevogn, mystisk luke og kunst. Det folk vil ha!

For den leselystne finnes også et bord med rikholdig utvalg informasjon om stedet du har landet på eller reiser fra. Men: Hvis du er av typen som liker å rote litt i sisternen på toalettet, lar det seg desverre ikke gjøre da den er solid forseglet. En spennende luke i veggen får en til å lure hva som gjemmer seg bak, men denne var desverre ikke åpen da jeg besøkte lufthavnen. Vi vet alle at nordlendinger er et raust og spontant folkeslag, så jeg ventet litt på at noen plutselig skulle smelle opp gitteret og si «Heisann, skal du ha vafla?». Men det skjedde desverre ikke. Kanskje neste gang?

Pluss: Moderne, rent, gratis wifi
Minus: Fotoforbud, ikke lov å tukle med sisternen, fotoforbud
(Jeg forbrøt meg muligens mot fotoforbudet, men jeg antok at det gjelder eksteriør og ikke interør. Håper jeg.)

Terningkast 5

Hjemmekoselig chambre séparée med furupanel.
Sulten og tørst? Bare forsyn deg!
Nei, nei. Ikke tukle med sisternen.
Leselysten? Her finner du det meste.
Ikke ta bilde av fotografering forbudt-skilt. Ikke røyke sigaretter heller.