Christer Torjussen anmelder Kristiansand Rutebilstasjon

rutebil
Du har vel hørt uttrykket «Det blide sørland»? Ingenting definerer dette ordtaket som rutebilstasjonen i Kristiansand. Byens stolthet og ansikt utad, der den lyser opp som en oase med all sin prakt, sin personlighet og imøtekommende fasiliteter.

Et staselig bygg som dette skaper forventninger for oss som reiser mye. Det kribler i magen i det skyvedørene åpner seg: Du har selvfølgelig Narvesenkiosken med sitt sedvanlige utvalg dersom du er i beita for pastiller, dameblader eller en grillpølse – men du skal vite at her skilter de også med et helt unikt serveringstilbud. Du trodde kanskje hamburgeren er rund? Ånei, du. Ikke på rutebilstasjonen i Kristiansand! Oscars serverer nemlig – og hold deg fast – avlange hamburgere. Du leste rett. Avlange hamburgere. Dette er familierestauranten som tør å være annerledes. Logoen har riktignok vært den samme siden 1980, men hvorfor forandre en vinneroppskrift? Hvorfor reparere noe som allerede virker? Mens du venter på bussen nordover, sørover, til Slettheia, Flekkerøy eller Voiebyen – hvorfor ikke nyte en Oscaroni, Oscar Bomben eller selve flaggskipet Oscar Royal? Nam, nam! En som reiser på tom mage reiser på dum mage, som det så kjekt heter.

stoler
Interiøret er av den nyskapende sorten, futuristiske stoler i livlig brunt for den som ønsker å hvile setepartiet mens de venter. Men det er mye mer å ta seg til i selve ventehallen. Skulle det ikke være ledig på en av de ca. 18 sitteplassene, er ingenting i veien for å ta deg en liten piknik med brødmat, boksøl og gårsdagens aviser i trappeoppsatsen, som vist på bildet. Koselig!

piknik
Eller hvorfor ikke ta et artig passbilde med en venn? Eller ta med barna til lekehjørnet med dispenseren full av fargerike overraskelser? Mulighetene er mange. Oppbevaringsboksene er dog av den åpne sorten, ta gjerne med egen hengelås og gaffatape dersom du ønsker å forlate bagasjen mens du slår deg løs i Kristiansand sentrum. Riktignok kan det være ren gambling å vente på bussen da infotavlene ikke viser annet enn et timeglass, men kanskje det er et signal om å tenke at du skal stresse ned, ta deg tid til å nyte atmosfæren på selve knutepunktet for all kollektivtrafikk i sørlandsbyen. God tur!

Pluss: Sentral beliggenget, livlig interiør, innlagt strøm
Minus: Ingen wifi og en smule begrenset utvalg i barnas lekehjørne

Terningkast: Svak firer.

oscars
Unn deg nå en smaksopplevelse når du først er her. Oscaroni buon appetito!
timeglass
Timeglass. For deg som liker å vente på informasjon.
barnas
Barnas lekehjørne!
fotoboks
Passfoto? I såfall: Klapp igjen!
skap
Sette fra deg bagasjen? Ta med egen hengelås!

2 kommentarer til “Christer Torjussen anmelder Kristiansand Rutebilstasjon

Det er stengt for kommentarer.