Christer Torjussen anmelder Leknes Lufthavn

IMG_7311
Jeg er glad i å fly, spesielt i nord. Jeg liker det fordi jeg enten er på vei til eller fra verdens beste jobb, og på veien får man oppleve mange små og store steder i vårt langstrakte land. Naturlig nok tilbringes det en del tid på ymse flyplasser rundt forbi. Jeg er opptatt av oversiktelighet, komfort og tilgang på mat og drikke når jeg reiser. Derfor denne anmeldelsen av Leknes Lufthavn i Lofoten.

matogdrikke
Leknes Lufthavn vinner på oversiktelighet, dette er ikke en flyplass du roter deg lett bort på. Den er med andre ord ikke særlig stor, men til gjengjeld ganske liten. Selv om shoppingtilbudet kan fremstå som noe begrenset etter den erfarne globetrotters standard, er det verdt å merker seg at Avinor har vært påpasselige nok til å velge «klassisk norsk kantine» som tema for lounge/ venteområdet. Det er hyggelig med tanke på utenlandske turister som gjerne vil ha en smak av landet de besøker: Det ekte Norge. Og her kan du meske deg med varmdrikke av mange slag, må vite. Hør bare: Kaffe, kaffe med socker, kaffe med socker och mjölk – og så klart publikumsfavoritten Cacao creme. Men best av alt, gratis varmtvann/free hot water. Leknes Lufthavn byr også på et rikelig utvalg med forfriskninger, pastiller, sjokolade og sukkervarer dersom behovet melder seg. Et pluss for Kinderegg i sortimentet, da vi som reiser med små barn vet at leken inni holder barna sysselsatt i timesvis ved evt. flystreik, vulkanutbrudd eller andre omstendigheter.

kunstogkantine
Den forretningsreisende vil muligens tenke «Unnskyld, men hvor finner jeg VIP-loungen? Hvor kan jeg som den viktigpetteren jeg er, sitte i ro og mak med et glass bobler og litt sashimi mens jeg leser Finansavisen?» Den må du lenger ut på landet med i Lofoten, kamerat. I god, nordnorsk ånd er det likt for alle på Leknes. Her er ingen viktigere enn andre. Den store overraskelsen var dog den lille kunstutstillingen dersom man har litt tid å slå i hjel, her kan du faktisk betrakte – og hold deg fast – en ekte bit av Berlinmuren mens du venter. Om jeg skulle sette fingeren på noe måtte det kanskje være utvalget av lesestoff i bibliotekavdelingen, som kunne vært noe bedre.

bibliotek
Den lille, store flyplassen har for de som måtte trenge det, en makskapasitet på fire rullestoler. Men jeg er sikker på at flere hjelpemidler kan sikkert skaffes om nødvendig. Det artige med Leknes Lufthavn er at personen som sjekker deg inn, står i sikkerhetskontrollen, ved ombordstigning også er den samme som flyr deg videre på din ferd mot nye destinasjoner. God tur!