Christer Torjussen anmelder Bastøfergen

bastøheadOver 100.000 nordmenn reiser på cruise hvert år. En opplevelse som tidligere var forbeholdt fiffen og rikfolk er nå blitt en ferie for menigmann. Jeg er en av dem. Jeg liker også følelsen av å være ombord i et mektig skip. Sjøluften. Det åpne havet. Luksus og komfort. Det gode liv på vei mot fremmede havner.
I dette tilfellet: Moss.

Hva skal man egentlig i Moss å gjøre? Jeg skulle på jobb. Men de fleste som forlater den majestiske cruisebåten kjører stort sett gjennom eller forbi, på sin ferd videre mot hovedstaden eller riksgrensen. Men det er ikke Østfolds Mogadishu dette skal handle om. La oss fokusere på reiseopplevelsen: Innsjekkingen går forbausende fort, og veien fra bil/kjøretøy opp i lounge- og restaurantområdet er ikke lang. Det er nå engang slik at det første man gjerne sjekker ut når man kommer ombord i et cruiseskip er Inngangen til handlegaten var lureri. shoppingfasilitetene. Handlegatene. Taxfreebutikkene. Den noe spartanske døren merket «Stores» mellom 2. og 3. plan ledet til min forvirring ingensteds, så da følger man strømmen opp til restaurantområdet. Der åpenbarer det seg en romslig, tildels komfortabel lounge med eget aktivitetsområde for de som reiser med barn, og for de voksne ruller det konstant actionfylt nødssituasjon-doku på TV-skjermene. Utover dette er det visst ingen underholdning ombord under overfarten. Skuffende. Hvor var tryllekunstneren? Standup-komikeren? Bingolotteriet? Dansebandet? Buffeten, som minnet mest om en kiosk, er plassert midt i lokalet – og var noe begrenset. Men er man fysen på en bacongrill, svele eller cheeseburger under overfarten er det fullt mulig.

Et kjent fenomen for berusede passasjerer er å finne tilbake til lugaren sin etter en fuktig aften på disco. På Bastø Fosen har de gjort det ekstra vanskelig med tanke på at det ikke finnes disco eller lugarer i det hele tatt. Men alt i alt en fin opplevelse, og reisen tok overraskende nok bare en halvtime over bøljan blå.

Minus: Buffeten. Taxfree. Lite tilgjengelige lugarer. Og hvor var underholdningen?
Pluss: Gratis Wifi hele reisen.
bilde2bastø