Christer Torjussen anmelder Ålesund Rutebilstasjon

Ikke la deg lure av en grå og kjedelig fasade!
Ikke la deg lure av en grå og kjedelig fasade!

Så du trodde kanskje det bare var hovedstaden som kan skilte med prangende Freiaklokke som ruver over bybildet?
Tro om igjen, kompis. Da har du ikke besøkt Ålesund Rutebilstasjon. Selve knutepunktet i Ålebyen, episenteret for all kollektivtrafikk i regionen. Velkommen til en opplevelse du ikke har sett maken til.

La deg ikke lure av den grå betongfasaden som bærer preg av vind, vær og årelang tjeneste i de reisendes favør. Her inne finner du alt du trenger og mere til for å komme deg videre i det Sunnmørske landskapet. Skulle du engang velge inngangen på høyre side av den majestetiske bygningen kan beskjeden/lappen i vinduet komme som et lite sjokk. Rutebilstasjonen nedlagt. At det var? Hvorfor? Hva nå? Hvordan skal jeg komme meg hjem til mor, frem til kjæresten eller rekke flyet mitt fra Vigra? Frykt ikke. Ventehallen med kiosk, info og sitteområde lever i beste velgående. Pust med magen, for her finner du både informative EDB-tavler om når og hvor du skal reise videre samt komfortable sittegrupper og telefonautomat dersom behovet skulle melde seg.

Røyking ute, pølser inne.

Legg forresten merke til at røkende henvises ut, mens pølseelskerne ønskes velkommen inn. Tommel opp for høyt blodtrykk og de med søtsug. Og er du en skikkelig sukkermums har du kanskje lyst til å meske deg med noen lakrissnører på vei til Lerstadbakken. Eller kanskje du foretrekker en påsa sure føtter mens du gleder deg til å komme hjem til Glomset. Eller hva med en en forfriskende, grønn slush i retning magerholm? Mulighetene er mange!

Velkommen, rullestolbrukere og souvenirjegere.

Du vil kanskje handle med deg noe hjem en sen ettermiddag. En liten oppmerksomhet, vise at du setter pris på dine nærmeste. Da er det godt å vite at det finnes et rikt utvalg souvenirer og kjøleskapsmagneter å få kjøpt. Hva liker mor best: Dansende elger, stavkirker eller tøysete troll? Den perfekte gaven! Best av alt, både handicappede menn og kvinner er mer enn velkomne på rutebilstasjonen. Hvem sa at sunnmøringer er gjerrige? Det trente øye vil også legge merke til at åpningstidene på oppbevaringsboksene varierer: Noen er åpne 07-22, mens andre ikke er åpne i det hele tatt. Summa summarum er Ålesund Rutebilstasjon og ventehall som mange andre rutebilstasjoner, men allikevel noe for seg selv. Det aller viktigste er trivsel, og her har de satt alle kluter til for at kollektivreisende skal ha en lun atmosfære mens de venter.

Minus: Ingen «snille automater» eller Wifi.
Pluss: Tre smaksvarianter slush, souvenirer og dagens aviser.

ventehall
Alle veier går til ventehallen!
Grå og kjedelig utenpå, et fyrverkeri på innsiden.
Behagelige sittegrupper. Ring hjem, da vel!
Valgets kvaler: Hvilken luke skal jeg velge?
Uformell atmosfære.